Griekenland

Mede-bezoekers, Griekenland

Op zulke beroemde plekken ben je natuurlijk nooit alleen. Hier enkele van onze mede-bezoekers.

Het orakel van Delphi

Het orakel van Delphi was een priesteres van Apollo en kon in de tempel van de god geraadpleegd worden. Of je begreep wat ze bedoelde moest je altijd maar afwachten…

Olympia museum

Een absolute aanrader! Bijzondere stukken, veel informatie en overzichtelijke tentoonstelling.

Olympia

De plek van de originele Olympische Spelen

De Mani

Ver weg in het puntje van de Peloponnesos ligt de Mani. Ruw, verlaten maar ook erg mooi. Aeropolis is de hoofd”stad” van de Mani:

Kasteel, Monemvasia

In tegenstelling tot het stadje, is er van het erboven liggende kasteel weinig meer over. Het enige dat (natuurlijk?) nog trots overeind staat is de kerk: Hagia Sophia

Monemvasia

Terwijl Mystras, de belangrijkste Byzantijnse stad van haar tijd, tegenwoordig uit verlaten ruïnes bestaat, is het lot van het kleine Monemvasia geheel anders. Niet alleen is het eiland, slechts verbonden met het vasteland via een brug, nog steeds bewoond, de met keien geplaveide straten en smalle steegjes vormen een belangrijke toeristische attractie.

Jeuk!

Sneeuw!

Ok, Griekenland heeft skigebieden, dus wat sneeuw op de top van een berg is niet zo vreemd, maar verse sneeuw in mei is wel uitzondelijk!

Bekende Nederlander

Tot eind jaren ’80 was het makkelijk. Als je vertelde dat je uit Nederland kwam, was de standaardreactie overal: Ah, Cruyff! Daarna veranderde dat regelmatig. 1992, Spanje: Ah, Van Basten! 2002, Zuid Korea: Ah, Hiddink! 2012, Wau, Zuid Sudan: Ah, Van Persie! 2015, Cambodja: Ah, Robben! 2017, Griekenland: Ah, Dijsselbloem!

Hydra